Πολιτική απορρήτου

Α. Εισαγωγή

Η πολιτική απορρήτου αφορά αποκλειστικά στην χρήση του παρόντος ιστότοπου, https://fasmaedu.gr/.

1. Το απόρρητο των επισκεπτών του ιστότοπού μας είναι πολύ σημαντικό για εμάς και δεσμευόμαστε να το προστατεύσουμε. Αυτή η πολιτική εξηγεί τι κάνουμε με τα προσωπικά σας στοιχεία.

2. Η συγκατάθεση στη χρήση των cookies σύμφωνα με τους όρους αυτής της πολιτικής όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά τον ιστότοπό μας μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε cookies κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας.

Β. Πως συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Οι ακόλουθοι τύποι προσωπικών πληροφοριών μπορούν να συλλεχθούν, να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν:

1. Πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP, της γεωγραφικής θέσης, του τύπου και της έκδοσης του προγράμματος περιήγησης και του λειτουργικού συστήματος.

2. Πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις σας και τη χρήση αυτού του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένης της πηγής παραπομπής, της διάρκειας της επίσκεψης, των προβολών σελίδας και των διαδρομών πλοήγησης στον ιστότοπο.

3. Πληροφορίες που εισάγετε στις φόρμες επικοινωνίας του ιστότοπού μας, όπως το email, ονοματεπώνυμο και το μήνυμά σας.

4. Πληροφορίες που εισάγετε για να ρυθμίσετε την εγγραφή στα email μας ή / και στα ενημερωτικά δελτία.

5. Πληροφορίες που δημιουργούνται κατά τη χρήση του ιστότοπού μας, συμπεριλαμβανομένου του πότε, πόσο συχνά και υπό ποιες συνθήκες το χρησιμοποιείτε.

6. Οποιαδήποτε άλλη προσωπική πληροφορία που μας στέλνετε.

Γ. Πως χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Τα προσωπικά στοιχεία που υποβάλλονται μέσω του ιστότοπού μας θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς που καθορίζονται σε αυτήν την πολιτική ή στις σχετικές σελίδες του ιστότοπου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για τα εξής:

1. Διαχείριση του ιστότοπου και της επιχείρησής μας.

2. Εξατομίκευση του ιστότοπού μας για εσάς.

3. Ενεργοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων υπηρεσιών στον ιστότοπό μας.

4. Παροχή υπηρεσιών για τις οποίες ενημερωθήκατε μέσω της ιστοσελίδας μας και εκδηλώσατε ενδιαφέρον.

5. Αποστολή δηλώσεων, τιμολογίων και υπενθυμίσεων πληρωμής σε εσάς και συλλογή πληρωμών από εσάς.

6. Αποστολή ειδοποιήσεων μέσω email κατά απαίτησή σας.

7. Αποστολή ενημερωτικών δελτίων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletter) εάν έχετε εγγραφεί στη σχετική μας λίστα. (μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή).

8. Αποστολή ανακοινώσεων στα πλαίσια της προώθησης των υπηρεσιών που σχετίζονται με την επιχείρησή μας ή τις επιχειρήσεις τρίτων που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

9. Παροχή στατιστικών πληροφοριών σε τρίτους για τους χρήστες μας αφού έχει προηγηθεί ανωνυμοποίηση των δεδομένων και μόνο για τον σκοπό τις βελτίωσης των υπηρεσιών μας.

10. Για έρευνες ή παράπονα που υποβάλλονται από εσάς ή σχετικά με εσάς σχετικά με τον ιστότοπό μας.

11. Για να διατηρούμε τον ιστότοπό μας ασφαλή και να αποτρέπουμε απάτες.

12. Για την επαλήθευση της συμμόρφωσης με τους όρους και τις προϋποθέσεις που διέπουν τη χρήση της ιστοσελίδας μας.

Δεν θα παρέχουμε, χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή σας, τα προσωπικά σας στοιχεία σε οποιονδήποτε τρίτο για άμεσο μάρκετινγκ για λογαριασμό του ιδίου ή άλλων τρίτων συνεργατών του.

Δ. Κοινή χρήση των προσωπικών σας δεδομένων

Ενδέχεται να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε οποιονδήποτε από τους συνεργάτες μας, τεχνικό προσωπικό, επαγγελματίες συμβούλους, ή διαφημιστές όπως είναι λογικά απαραίτητο για τους σκοπούς που ορίζονται στην παρούσα πολιτική.

Ακόμη, τα προσωπικά σας δεδομένα καταγράφονται από το Google Analytics το οποίο μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες μας χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας. Μπορείτε να πληροφορηθείτε σχετικά με το πώς η Google χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας στοιχεία εδώ: https://policies.google.com/privacy?hl=el . Μπορείτε επίσης να εξαιρεθείτε από την παρακολούθηση από το Google Analytics εγκαθιστώντας το πρόσθετο φυλλομετρητή (browser add-on) που παρέχει η Google εδώ: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

Επίσης, ενδέχεται να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία:

1. στο βαθμό που απαιτείται από το νόμο.

2. σε σχέση με τυχόν συνεχιζόμενες ή μελλοντικές νομικές διαδικασίες.

3. προκειμένου να καθιερώσουμε, να ασκήσουμε ή να υπερασπιστούμε τα νομικά μας δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένης της παροχής πληροφοριών σε άλλους για τους σκοπούς της πρόληψης της απάτης και της μείωσης του πιστωτικού κινδύνου).

4. σε οποιοδήποτε άτομο το οποίο πιστεύουμε εύλογα μπορεί να υποβάλει αίτηση σε δικαστήριο ή άλλη αρμόδια αρχή για αποκάλυψη αυτών των προσωπικών πληροφοριών, όταν, κατά την εύλογη γνώμη μας, το εν λόγω δικαστήριο ή αρχή θα ήταν λογικά πιθανό να διατάξει την αποκάλυψη αυτών των προσωπικών πληροφοριών.

Εκτός αν προβλέπεται σε αυτήν την πολιτική, δεν θα παρέχουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους.

Ε. Διεθνής μεταφορές δεδομένων

1. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε μπορούν να αποθηκευτούν, να υποβληθούν σε επεξεργασία και να μεταφερθούν μεταξύ οποιασδήποτε από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, προκειμένου να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σύμφωνα με αυτήν την πολιτική.

2. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε ενδέχεται να μεταφερθούν στις ακόλουθες χώρες που δεν διαθέτουν νόμους προστασίας δεδομένων ισοδύναμους με εκείνους που ισχύουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο: τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδία.

3. Με τη χρήση του ιστότοπού μας συμφωνείτε ρητά για το ενδεχόμενο μεταφοράς προσωπικών πληροφοριών που περιγράφονται στην παρούσα ενότητα (Ε).

ΣΤ. Διατήρηση προσωπικών πληροφοριών

1. Αυτή η ενότητα (ΣΤ) καθορίζει τις πολιτικές και τις διαδικασίες διατήρησης δεδομένων, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι συμμορφωνόμαστε με τις νομικές μας υποχρεώσεις σχετικά με τη διατήρηση και τη διαγραφή προσωπικών πληροφοριών.

2. Προσωπικές πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε για οποιονδήποτε σκοπό ή σκοπούς δεν φυλάσσονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που είναι απαραίτητο για το σκοπό αυτό ή για αυτούς τους σκοπούς.

3. Με την επιφύλαξη του άρθρου ΣΤ-2, συνήθως διαγράφουμε τα προσωπικά δεδομένα που εμπίπτουν στις κατηγορίες που αναφέρονται παρακάτω κατά την ημερομηνία / ώρα που ορίζεται παρακάτω:

α) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα θα διαγράφονται κάθε 1 Ιανουαρίου στις 12:00μμ (EEST) και

β) 1 Ιουνίου στις 12:00μμ (EEST) .

4. Παρά τις άλλες διατάξεις αυτής της ενότητας (ΣΤ), θα διατηρήσουμε έγγραφα (συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών εγγράφων) που περιέχουν προσωπικά δεδομένα:

α) στο βαθμό που απαιτείται από το νόμο.

β) εάν πιστεύουμε ότι τα έγγραφα ενδέχεται να σχετίζονται με τυχόν συνεχιζόμενες ή μελλοντικές νομικές διαδικασίες και

γ) προκειμένου να δημιουργήσουμε, να ασκήσουμε ή να υπερασπιστούμε τα νομικά μας δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένης της παροχής πληροφοριών σε άλλους για τους σκοπούς της πρόληψης της απάτης και της μείωσης του πιστωτικού κινδύνου).

Ζ. Ασφάλεια προσωπικών πληροφοριών

1. Θα λάβουμε εύλογες τεχνικές και οργανωτικές προφυλάξεις για να αποτρέψουμε την απώλεια, την κακή χρήση ή την αλλοίωση των προσωπικών σας στοιχείων.

2. Θα αποθηκεύσουμε όλες τις προσωπικές πληροφορίες που παρέχετε στους ασφαλείς διακομιστές μας (με κωδικό πρόσβασης και προστασία από τείχος προστασίας).

3. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδας μας καθώς και η πληροφορίες που λαμβάνετε στον φυλλομετρητή σας από αυτή, προστατεύονται με τεχνολογία κρυπτογράφησης SSL. Με αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να υποκλαπούν από τρίτους σε μορφή αναγνώσιμη, κατανοητή και επεξεργάσιμη. Συνεπώς, μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια στον ιστότοπό μας ακόμη και αν συνδέεστε σε αυτόν από δημόσια ή/και μη ασφαλή δίκτυα.

4. Παρά το άρθρο Ζ-3, αναγνωρίζετε ότι η μετάδοση πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου είναι εγγενώς ανασφαλής και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων που αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου σε κάθε περίπτωση. Παράδειγμα αποτελούν κακόβουλοι ιστότοποι που μπορεί να μιμηθούν την ιστοσελίδα μας (phishing) με σκοπό να υποκλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία, να σας ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με την πιστωτική/χρεωστική σας κάρτα ή με οποιοδήποτε άλλο σκοπό που αφορά σε απάτη. Ακόμη, παρά το γεγονός ότι λαμβάνουμε πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας για να αποτρέπουμε επιθέσεις από hackers στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να παραβιαστούν τα συστήματα μας και να εκτεθείτε σε κίνδυνο.

Η. Τροποποιήσεις πολιτικής απορρήτου

Ενδέχεται να ενημερώνουμε αυτήν την πολιτική κατά καιρούς δημοσιεύοντας μια νέα έκδοση στον ιστότοπό μας. Πρέπει να ελέγχετε αυτήν τη σελίδα περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τυχόν αλλαγές σε αυτήν την πολιτική. Ενδέχεται να σας ειδοποιήσουμε για αλλαγές σε αυτήν την πολιτική μέσω email ή μέσω του συστήματος ιδιωτικών μηνυμάτων στον ιστότοπό μας.

Θ. Τα δικαιώματά σας

Μπορείτε να μας ζητήσετε να σας παρέχουμε οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία που έχουμε για εσάς. Η παροχή τέτοιων πληροφοριών υπόκειται στα ακόλουθα:

1. σας παρέχουμε αντίγραφο των προσωπικών στοιχείων που έχουμε συλλέξει χωρίς χρέωση.

2. την καταβολή τέλους σε περίπτωση επανειλημμένων αιτημάτων για πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα ή ακόμη και την αγνόηση του αιτήματός σας σε περίπτωση προδήλως αβάσιμων και υπερβολικών σε πλήθος σχετικών αιτημάτων σε περίπτωση που εκτιμηθεί ότι έχουν καταχρηστικό χαρακτήρα από τον υπεύθυνο επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (DPO).

3. την παροχή κατάλληλων αποδεικτικών στοιχείων της ταυτότητάς σας (συνήθως θα δεχτούμε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας πιστοποιημένη από συμβολαιογράφο συν ένα πρωτότυπο αντίγραφο λογαριασμού κοινής ωφέλειας που θα δείχνει την τρέχουσα διεύθυνσή σας)

Ενδέχεται να διατηρήσουμε τα προσωπικά στοιχεία που ζητάτε στο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο.

Μπορείτε να μας ζητήσετε ανά πάσα στιγμή να μην επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας στοιχεία για σκοπούς μάρκετινγκ.

Στην πράξη, συνήθως είτε θα συμφωνήσετε ρητά εκ των προτέρων σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών για σκοπούς μάρκετινγκ, είτε θα σας παρέχουμε την ευκαιρία να εξαιρεθείτε από τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών για σκοπούς μάρκετινγκ.

Ι. Υπερσύνδεσμοι προς άλλους ιστότοπους

Ο ιστότοπός μας περιλαμβάνει υπερσυνδέσμους και λεπτομέρειες τρίτων ιστότοπων. Δεν έχουμε κανέναν έλεγχο και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πολιτικές απορρήτου και τις πρακτικές τρίτων.

Κ. Ενημέρωση προσωπικών πληροφοριών

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν πρέπει να διορθωθούν ή να ενημερωθούν τα προσωπικά στοιχεία που έχουμε για εσάς.

Λ. Cookies

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Ένα cookie είναι ένα αρχείο που περιέχει ένα αναγνωριστικό (μια σειρά γραμμάτων και αριθμών) που αποστέλλεται από έναν διακομιστή ιστού σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και αποθηκεύεται από το πρόγραμμα περιήγησης. Στη συνέχεια, το αναγνωριστικό αποστέλλεται πίσω στο διακομιστή κάθε φορά που το πρόγραμμα περιήγησης ζητά μια σελίδα από το διακομιστή. Τα cookies μπορεί να είναι είτε «μόνιμα» cookies είτε «συνεδρίας»: ένα μόνιμο cookie θα αποθηκευτεί από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και θα παραμείνει έγκυρο μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία λήξης του, εκτός εάν διαγραφεί από τον χρήστη πριν από την ημερομηνία λήξης. Ένα cookie συνεδρίας, από την άλλη πλευρά, θα λήξει στο τέλος της περιόδου σύνδεσης χρήστη, όταν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι κλειστό. Τα cookies συνήθως δεν περιέχουν πληροφορίες που προσδιορίζουν προσωπικά έναν χρήστη, αλλά οι προσωπικές πληροφορίες που αποθηκεύουμε για εσάς ενδέχεται να συνδέονται με τις πληροφορίες που αποθηκεύονται και λαμβάνονται από τα cookies. Χρησιμοποιούμε και τους δύο αυτούς τύπους cookie στον ιστότοπό μας.

1. Τα ονόματα των cookies που χρησιμοποιούμε στον ιστότοπό μας και οι σκοποί για τους οποίους χρησιμοποιούνται, παρατίθενται παρακάτω:

α) χρησιμοποιούμε κώδικα από το Google Analytics και το Google Ads στον ιστότοπό μας ο οποίος αναγνωρίζει έναν υπολογιστή όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπο, παρακολουθεί τους χρήστες καθώς περιηγούνται στον ιστότοπο με στόχο τη βελτίωση της χρηστικότητας του ιστότοπου, την δυνατότητα ανάλυσης της χρήσης του ιστότοπου, την καλύτερη διαχείριση του ιστότοπου, την αποτροπή απάτης και την βελτίωση της ασφάλειας του ιστότοπου, την εξατομίκευση του ιστότοπου για κάθε χρήστη, τη στοχευμένη διαφήμιση που μπορεί να ενδιαφέρει συγκεκριμένους χρήστες.

2. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης σάς επιτρέπουν να αρνηθείτε να αποδεχτείτε cookies – για παράδειγμα:

α) Στον Internet Explorer (έκδοση 10) μπορείτε να αποκλείσετε τα cookies χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις παράκαμψης χειρισμού cookie που είναι διαθέσιμες κάνοντας κλικ στο “Εργαλεία”, “Επιλογές Διαδικτύου”, “Απόρρητο” και στη συνέχεια “Για προχωρημένους”.

β) στον Firefox μπορείτε να αποκλείσετε όλα τα cookies κάνοντας κλικ στο “Εργαλεία”, “Επιλογές”, “Απόρρητο”, επιλέγοντας “Χρήση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων για το ιστορικό” από το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέγοντας “Αποδοχή cookie από ιστότοπους” και

γ) στον Chrome μπορείτε να αποκλείσετε όλα τα cookies μεταβαίνοντας στο μενού “Προσαρμογή και έλεγχος” και κάνοντας κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις”, “Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων” και “Ρυθμίσεις περιεχομένου” και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “Αποκλεισμός ιστότοπων από τη ρύθμιση δεδομένων κάτω από την επικεφαλίδα “Cookies”.

Ο αποκλεισμός όλων των cookie θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη χρηστικότητα πολλών ιστότοπων. Εάν αποκλείσετε τα cookies, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες στον ιστότοπό μας.

3. Μπορείτε να διαγράψετε τα cookies που είναι ήδη αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας – για παράδειγμα:

α) Στον Internet Explorer (έκδοση 10), πρέπει να διαγράψετε χειροκίνητα τα αρχεία cookie (μπορείτε να βρείτε οδηγίες για να το κάνετε στη διεύθυνση https://support.microsoft.com/kb/278835).

β) στον Firefox, μπορείτε να διαγράψετε τα cookies κάνοντας κλικ στο “Εργαλεία”, “Επιλογές” και “Απόρρητο” και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “Χρήση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων για το ιστορικό”, κάνοντας κλικ στο “Εμφάνιση cookie” και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο “Κατάργηση όλων των cookie” και

γ) στον Chrome, μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies μεταβαίνοντας στο μενού “Προσαρμογή και έλεγχος” και κάνοντας κλικ στο “Ρυθμίσεις”, “Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων” και “Διαγραφή δεδομένων περιήγησης” και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “Διαγραφή cookie και άλλου ιστότοπου” και προσθήκη δεδομένων “πριν κάνετε κλικ στην επιλογή” Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης “.

4. Η διαγραφή των cookies θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη χρηστικότητα πολλών ιστότοπων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο